Graffitifun Europa
Graffiti school workshops schoolklas en activiteit

Graffiti school workshops

Een graffiti workshop school is een leuke activiteit om te organiseren op school. Wij verzorgen unieke en leerzame workshops voor scholen! We doen workshops voor enkele klassen, maar verzorgen ze ook voor meerdere groepen tegelijk.

Verder hebben we in ons aanbod hele lessenreeksen waarin we wekenlang achter elkaar verschillende CKV-activiteiten aanbieden. In het verleden hebben we al voor honderden scholen en vele leerlingen dit soort schoolactiviteiten mogen organiseren. We doen dit door heel Nederland en op eigen school locaties.

Het leukste aan onze Graffitfun workshops is dat ieder kind de kans krijgt om aan zijn of haar eigen paneel te werken en dat het kind dit paneel ook mag meenemen naar huis. Op deze manier blijft de workshop de kinderen nog vele jaren bij. Uit ervaring blijkt dat onze workshops vaak worden gezien als één van de meest memorabele en tofste schoolactiviteiten!

Plan een workshop

Graffiti workshop school programma

De graffiti workshop les op school begint met een presentatie waarin we eerst uitleg geven over de geschiedenis van graffiti, de verschillende spuittechnieken, de opbouw bij het graffiti spuiten en de opbouw van de workshop zelf. Na de presentatie beginnen de kinderen met het tekenen van een ontwerp op papier. Hier krijgen zij voldoende begeleiding bij, daarna gaan we zelf aan de slag. Nadat de tekening is gemaakt, beginnen we met het maken van het eigen graffiti paneel of gezamenlijke klassen kunstwerken naar wens. Als afsluiting krijgen kinderen de kans om samen op de foto te komen en ook krijgen zij een certificaat mee als bewijs van hun deelname. Wij raden altijd aan om een eigen graffiti paneeltje per kind te maken voor de leukste ervaring en aandenken mee naar huis!

Wij doen enkele klassen van bijvoorbeeld 15 leerlingen eenmalig, maar doen ook hele lessenreeksen of workshops voor 500 leerlingen op één dag en al meer dan 15 jaar ervaring! Ook CKV en theorie- lessenreeksen mogelijk als culturele schoolactiviteit of creatieve schoolles!

Opbouw graffiti workshop schoolklas:

 1. Presentatie (geschiedenis graffiti/spuittechnieken/opbouw lagen/opbouw workhop)
 2. Ontwerp tekenen op papier
 3. Eigen graffiti paneel maken op luxe hout (mag mee naar huis als aandenken!)
 4. Afsluiting met leuke foto’s en Graffitifun diploma/certificaat per leerling

De prijzen van een workshop

Voor de graffiti school workshops hanteren we altijd vaste prijzen, zodat je niet voor verassingen komt te staan. We werken niet met aanbetalingen, maar altijd betaling achteraf. De prijzen kunnen per aantal verschillen, omdat de hoeveelheid van de groepen en de wensen van de groepen ook erg kunnen verschillen. Ook graag altijd even de locatie doorgeven of hoeveelheid klassen etc. voor een gerichte prijsopgaaf.

De prijzen zijn vanaf €9,50 incl. per kind.

Voorbeeld 1 opzet programma voor 2 klassen van 25 leerlingen (50 leerlingen totaal):
Klas 1: 09.00-10.30uur ±25 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 2: 10.30-12.00uur ±25 leerlingen incl. 2 artiesten

Voorbeeld 2 opzet programma voor 6 klassen van 30 leerlingen (180 leerlingen totaal):
Klas 1: 08.30-09.30uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 2: 09.30-10.30uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 3: 10.30-11.30uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 4: 11.30-12.30uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 5: 13.00-14.00uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 6: 14.00-15.00uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten

Voorbeeld 3 opzet programma voor 8 klassen van 40 leerlingen (320 leerlingen totaal):
Klas 1 + 2: 09.00-10.30uur - ±80 leerlingen verdeeld incl. 4-6 artiesten
Klas 3 + 4: 10.30-12.00uur - ±80 leerlingen verdeeld met 4-6 artiesten
Klas 5 + 6: 12.30-14.00uur - ±80 leerlingen verdeeld met 4-6 artiesten
Klas 7 + 8: 14.00-15.30uur - ±80 leerlingen verdeeld met 4-6 artiesten

Let op! Dit zijn gewoon één van de vele voorbeelden van de mogelijkheden, alles kan qua duur, tijden, aantallen, groepen, samenstellingen etc. aangepast worden naar wens in overleg met ons en de leraren van school. Voor meer informatie over deze toffe culturele schoolactiviteit neem dan contact met ons op!


boek nu je workshop!
Graffiti workshop school

De lessenreeksen

Wij bieden ook lessenreeksen aan van bijvoorbeeld 2 tot 6 lessen. Deze lessenreeksen bestaan uit zowel theorielessen als uit praktijklessen. De eerste theorielessen zullen vooral gaan over de kunst zelf en de geschiedenis van graffiti. We geven een uitgebreide en leerzame presentatie over de geschiedenis van graffiti, de verschillende spuittechnieken en de opbouw van een kunstwerk. Wanneer de leerlingen deze theorie beter begrijpen, kunnen zij deze vervolgens toepassen op hun eigen kunstwerk tijdens het praktijkgedeelte van de les. Leerlingen krijgen dan bijvoorbeeld de opdracht om hun eigen naam met een graffiti stift op een papier te schrijven en te maken als een 'piece'.

De workshops worden gegeven door echte graffiti artiesten, artiesten die veel gevoel hebben voor de kunst omdat zij hier zelf jarenlange ervaring mee hebben en uit de graffiti scene komen. Zij kunnen het gevoel en de kunst van het graffiti spuiten ook echt overbrengen. Uiteraard leren wij de leerlingen ook om respect te hebben voor andermans spullen!

Wij verzorgen alles inclusief!

Luxe extra Opties

 • Theorie en/of praktijklessen
 • Dubbele programma's
 • Grote kunstwerken samen
 • Schoolmuur oppimpen
 • Meerdere klassen tegelijk
 • Afscheidscadeau groep 8
 • Op eigen locatie inclusief
 • 100% garantie + backup artiest
 • Kortingen bij meer lessen- klassen
 • Betaling met CJP cultuurpas
 • Verkozen beste keus Benelux

Partner van de CJP cultuurpas

Als partner van de CJP cultuurpas kunnen we zeggen dat onze workshops goed passen binnen culturele schoolactiviteiten en schoollessen. We hebben meer dan 15 jaar ervaring met het organiseren van workshops. Dit hebben we niet alleen voor scholen gedaan, maar ook voor jeugdkampen, BSO’s, instellingen, jeugdwerk en verschillende schoolkampen. Voor workshops op scholen verzorgen we een programma op maat, zeker wanneer we de workshop geven aan een grote klas of meerdere klassen tegelijk.

Exclusieve graffiti activiteit op school en creatieve CKV lessen

Naast onze creatieve graffiti school lessen kun je ook met de klas ervoor kiezen om bijvoorbeeld het schoolplein, tafeltennistafel of een school muur op te pimpen met graffiti…. hoe tof is dat?!

Wij kunnen een complete workshop verzorgen met de kinderen of als afscheid met groep 8. Wij hebben al diverse scholen mogen voorzien van een mooie kleurrijke graffiti muurschildering. Niet door ons gemaakt maar door alle kinderen! Uiteraard zullen wij de gehele klas en of groepen goed begeleiden om het kunstwerk in stappen te maken. Hierna werken wij natuurlijk alles mooi af en brengen wij nog de laatste details aan!

De graffiti muur blijft nog jaren zitten als aandenken en geeft een lekker kleurrijk en persoonlijk schoolplein. Het gehele ontwerp en kleuren is helemaal naar wens te maken in overleg met de kinderen, leraren, directie etc. Zo maken wij een ontwerp en voegen er thema’s in toe wat echt bij de school past!

Boek je tofste graffiti schoolmuur en workshop bij Graffitifun! Wat een eyecatcher op school!

Graffiti workshop school klas

Comments are closed.