Graffitifun Europa
Graffiti school workshops schoolklas en activiteit

Graffiti school workshops

Een graffiti workshop school is een leuke activiteit om te organiseren op school. Wij verzorgen unieke en leerzame workshops voor scholen! We doen workshops voor enkele klassen, maar verzorgen ze ook voor meerdere groepen tegelijk.

Verder hebben we in ons aanbod hele lessenreeksen waarin we wekenlang achter elkaar verschillende CKV-activiteiten aanbieden. In het verleden hebben we al voor honderden scholen en vele leerlingen dit soort schoolactiviteiten mogen organiseren. We doen dit door heel Nederland en op eigen school locaties.

Het leukste aan onze Graffitfun workshops is dat ieder kind de kans krijgt om aan zijn of haar eigen paneel te werken en dat het kind dit paneel ook mag meenemen naar huis. Op deze manier blijft de workshop de kinderen nog vele jaren bij. Uit ervaring blijkt dat onze workshops vaak worden gezien als één van de meest memorabele en tofste schoolactiviteiten!

Wij zijn CJP Partner en beschikken over eigen ervaren, creatieve en enthousiaste vakdocenten!

Plan een workshop

Graffiti workshop school programma

De graffiti workshop les op school begint met een presentatie waarin we eerst uitleg geven over de geschiedenis van graffiti, de verschillende spuittechnieken, de opbouw bij het graffiti spuiten en de opbouw van de workshop zelf. Na de presentatie beginnen de kinderen met het tekenen van een ontwerp op papier. Hier krijgen zij voldoende begeleiding bij, daarna gaan we zelf aan de slag. Nadat de tekening is gemaakt, beginnen we met het maken van het eigen graffiti paneel of gezamenlijke klassen kunstwerken naar wens. Als afsluiting krijgen kinderen de kans om samen op de foto te komen en ook krijgen zij een certificaat mee als bewijs van hun deelname. Wij raden altijd aan om een eigen graffiti paneeltje per kind te maken voor de leukste ervaring en aandenken mee naar huis!

Wij doen enkele klassen van bijvoorbeeld 15 leerlingen eenmalig, maar doen ook hele lessenreeksen of workshops voor 500 leerlingen op één dag en al meer dan 15 jaar ervaring! Ook CKV en theorie- lessenreeksen mogelijk als culturele schoolactiviteit of creatieve schoolles!

Opbouw graffiti workshop schoolklas:

 1. Presentatie (geschiedenis graffiti/spuittechnieken/opbouw lagen/opbouw workhop)
 2. Ontwerp tekenen op papier
 3. Eigen graffiti paneel maken op luxe hout (mag mee naar huis als aandenken!)
 4. Afsluiting met leuke foto’s en Graffitifun diploma/certificaat per leerling

De prijzen van een workshop

Voor de graffiti school workshops hanteren we altijd vaste prijzen, zodat je niet voor verassingen komt te staan. We werken niet met aanbetalingen, maar altijd betaling achteraf. De prijzen kunnen per aantal verschillen, omdat de hoeveelheid van de groepen en de wensen van de groepen ook erg kunnen verschillen. Ook graag altijd even de locatie doorgeven of hoeveelheid klassen etc. voor een gerichte prijsopgaaf.

De prijzen zijn vanaf €9,50 incl. per kind.

Voorbeeld 1 opzet programma voor 2 klassen van 25 leerlingen (50 leerlingen totaal):
Klas 1: 09.00-10.30uur ±25 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 2: 10.30-12.00uur ±25 leerlingen incl. 2 artiesten

Voorbeeld 2 opzet programma voor 6 klassen van 30 leerlingen (180 leerlingen totaal):
Klas 1: 08.30-09.30uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 2: 09.30-10.30uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 3: 10.30-11.30uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 4: 11.30-12.30uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 5: 13.00-14.00uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten
Klas 6: 14.00-15.00uur ±30 leerlingen incl. 2 artiesten

Voorbeeld 3 opzet programma voor 8 klassen van 40 leerlingen (320 leerlingen totaal):
Klas 1 + 2: 09.00-10.30uur - ±80 leerlingen verdeeld incl. 4-6 artiesten
Klas 3 + 4: 10.30-12.00uur - ±80 leerlingen verdeeld met 4-6 artiesten
Klas 5 + 6: 12.30-14.00uur - ±80 leerlingen verdeeld met 4-6 artiesten
Klas 7 + 8: 14.00-15.30uur - ±80 leerlingen verdeeld met 4-6 artiesten

Let op! Dit zijn gewoon één van de vele voorbeelden van de mogelijkheden, alles kan qua duur, tijden, aantallen, groepen, samenstellingen etc. aangepast worden naar wens in overleg met ons en de leraren van school. Voor meer informatie over deze toffe culturele schoolactiviteit neem dan contact met ons op!


boek nu je workshop!
Graffiti workshop school

De lessenreeksen

Wij bieden ook lessenreeksen aan van bijvoorbeeld 2 tot 6 lessen. Deze lessenreeksen bestaan uit zowel theorielessen als uit praktijklessen. De eerste theorielessen zullen vooral gaan over de kunst zelf en de geschiedenis van graffiti. We geven een uitgebreide en leerzame presentatie over de geschiedenis van graffiti, de verschillende spuittechnieken en de opbouw van een kunstwerk. Wanneer de leerlingen deze theorie beter begrijpen, kunnen zij deze vervolgens toepassen op hun eigen kunstwerk tijdens het praktijkgedeelte van de les. Leerlingen krijgen dan bijvoorbeeld de opdracht om hun eigen naam met een graffiti stift op een papier te schrijven en te maken als een 'piece'.

De workshops worden gegeven door echte graffiti artiesten, artiesten die veel gevoel hebben voor de kunst omdat zij hier zelf jarenlange ervaring mee hebben en uit de graffiti scene komen. Zij kunnen het gevoel en de kunst van het graffiti spuiten ook echt overbrengen. Uiteraard leren wij de leerlingen ook om respect te hebben voor andermans spullen!

Wij verzorgen alles inclusief!

Luxe extra Opties

 • Theorie en/of praktijklessen
 • Dubbele programma's
 • Grote kunstwerken samen
 • Schoolmuur oppimpen
 • Meerdere klassen tegelijk
 • Afscheidscadeau groep 8
 • Op eigen locatie inclusief
 • 100% garantie + backup artiest
 • Kortingen bij meer lessen- klassen
 • Betaling met CJP cultuurpas
 • Verkozen beste keus Benelux

Partner van de CJP cultuurpas

Als partner van de CJP cultuurpas kunnen we zeggen dat onze workshops goed passen binnen culturele schoolactiviteiten en schoollessen. We hebben meer dan 15 jaar ervaring met het organiseren van workshops. Dit hebben we niet alleen voor scholen gedaan, maar ook voor jeugdkampen, BSO’s, instellingen, jeugdwerk en verschillende schoolkampen. Voor workshops op scholen verzorgen we een programma op maat, zeker wanneer we de workshop geven aan een grote klas of meerdere klassen tegelijk.

Exclusieve graffiti activiteit op school en creatieve CKV lessen

Naast onze creatieve graffiti school lessen kun je ook met de klas ervoor kiezen om bijvoorbeeld het schoolplein, tafeltennistafel of een school muur op te pimpen met graffiti…. hoe tof is dat?!

Wij kunnen een complete workshop verzorgen met de kinderen of als afscheid met groep 8. Wij hebben al diverse scholen mogen voorzien van een mooie kleurrijke graffiti muurschildering. Niet door ons gemaakt maar door alle kinderen! Uiteraard zullen wij de gehele klas en of groepen goed begeleiden om het kunstwerk in stappen te maken. Hierna werken wij natuurlijk alles mooi af en brengen wij nog de laatste details aan!

De graffiti muur blijft nog jaren zitten als aandenken en geeft een lekker kleurrijk en persoonlijk schoolplein. Het gehele ontwerp en kleuren is helemaal naar wens te maken in overleg met de kinderen, leraren, directie etc. Zo maken wij een ontwerp en voegen er thema’s in toe wat echt bij de school past!

Boek je tofste graffiti schoolmuur en workshop bij Graffitifun! Wat een eyecatcher op school!

Graffiti workshop school klas

Google reviews graffiti workshop Graffitifun

Amalia L.Amalia L.
07:13 18 Oct 23
De kinderen vonden het echt top! Mijn oudste dochter noemde het "het beste kinderfeestje ever" en mijn jongste dochter wil als ze 8 wordt hetzelfde doen 🙂
Linda LasotaLinda Lasota
10:31 17 Oct 23
Als je op zoek bent naar een professionele en goed ingerichte graffiti workshop, dan ben je bij Graffitifun aan het juiste adres.Mijn dochter wil al een tijdje iets met graffiti doen en dit is een perfecte start om kinderen enthousiast te maken voor graffitikunst.Vond het via Google en na diverse prettige contacten te hebben gehad met de organisatie werd er een datum afgesproken. Onze locatie was gevestigd in Utrecht. Het is een goed geolied team dat iedereen op een prettige en professionele manier ontvangt.Na een korte introductie start de workshop die bestaat uit het bedenken, voorbereiden en uiteindelijk los gaan met de spuitbussen. Echt een leuke ervaring voor kinderen. Na afloop kregen de kinderen ook nog een diploma als bevestiging van hun werk. Een echte aanrader om deze workshop te boeken. Wij komen zeker nog een keer terug!
Karin VeddersKarin Vedders
15:02 16 Oct 23
Informatief, actief, creatief & fun!
Daniel beijnesDaniel beijnes
04:54 16 Oct 23
Aanrader! Leuk om de kids lekker creatief te laten zijn, begeleiding is top, geduldig en vakkundig. Thnx!
n le Noblen le Noble
08:39 12 Oct 23
Workshop met 6 kids in Overschie obv Kim. Jongens vonden het een coole plek, Kim ontzettend sociaal en wist veel te vertellen over graffiti, super creatief bezig geweest en vette 'pieces' gemaakt! Best bdayactivity ever!
Raymond ReebRaymond Reeb
06:48 05 Sep 23
De graffiti workshop geleid door street artist Rachella van Graffiti Fun tijdens het Kaags Kadefeest was werkelijk fenomenaal! Rachella bracht niet alleen haar immense talent mee, maar ook haar enthousiasme en passie voor graffiti spatten van het moment dat de workshop begon tot het moment dat deze eindigde.Het was geweldig om te zien hoe de kinderen zich lieten inspireren door Rachella's talent en de kleurrijke wereld van graffiti. De glimlachen op hun gezichten spraken boekdelen over hoeveel plezier ze hadden tijdens de workshop.
Christa KleinepierChrista Kleinepier
19:58 20 Jun 23
Een heel leuk verjaardagsfeestje gehad met Graffiti fun in Zaandam! Echt een aanrader. Mooie locatie, goede, snelle communicatie, bevlogen artists die met passie bezig zijn en bovenal blije kids, die na een leuke middag trots met hun kunstwerk naar huis kunnen! Heel erg bedankt! Het team was een geoliede machine!
Angela UidamAngela Uidam
12:59 27 Mar 23
Gister het feestje gehad van onze dochter. Door het weer moest het verplaatst worden van het NDSM-terrein in Amsterdam naar het skatepark in Zaandam. Alle communicatie verliep goed. Op locatie was alles top geregeld. Eerst kregen ze een uitleg over de geschiedenis van graffiti. Daarna mochten ze een schets gaan maken en aan de slag met hun graffiti. Ze vonden het allemaal een geweldig feestje en de kunstwerken zijn prachtig geworden!
Justine AgtereekJustine Agtereek
11:02 24 Mar 23
Wat een top ervaring. Wij hebben een kinderfeestje via graffitifun gedaan! Ten eerste is het contact vooraf heel netjes, snel en meedenkend. Bij de NSDM werf is het al een ervaring voor de kids om rond te lopen met alle graffiti muren.Ze krijgen een leuke enthousiaste uitleg over graffiti regels etc en daarna wat ze gaan doen. Ze zijn super lief enthousiast en gezellig. Ze nemen echt de tijd voor elk kind en het resultaat is super gaaf!Tussendoor even tijd voor wat lekkers en rondrennen.Al met al een echte aanrader. Alle kids super happy en trots!
Brigitte BeijBrigitte Beij
07:26 23 Jul 22
Fantastisch kinderfeestje gehad! Alles perfect geregeld, kids mega enthousiast. Echt een aanrader! Kids kregen rondleiding langs de echte graffiti walls om inspiratie op te doen, daarna gingen ze een schets maken om die vervolgens op een eigen paneel te spuiten. Onze begeleider was top. Super leuk met de kids en hielp waar nodig om er voor te zorgen dat alle kids met een mooi kunstwerk naar huis gingen. Zeker voor herhaling vatbaar!
Esther MonsantoEsther Monsanto
14:58 05 Jul 22
Ons zoontje werd zeven, en we wilden een origineel en creatief kinderfeestje. Zo kwamen we al gauw uit op Graffitifun! Een paar keer mailen met de sympathieke eigenaar Michel en het was al voor elkaar: we kregen het stoerste kinderfeestje ooit! Achttien kids namen we mee, in de Graffitifun Hall of Fame in Amsterdam volgden ze een graffiti workshop gegeven door twee lieve, professionele meiden. En alle achttien kwamen ze thuis met een indrukwekkend kunstwerk. Het was in één woord: TOP! Ons zoontje zei: Dit was het beste feest van mijn hele leven 🙂
EvaEva
07:44 26 Jun 22
Leukste partijtje dat onze zoon (10 jaar) tot nu toe gehad heeft! Al zijn vrienden waren mega enthousiast, gingen serieus aan de slag en namen prachtige kunstwerken mee naar huis. Artist Henk hielp ze super en hield tegelijk goed de veiligheid van de kinderen in de gaten. Petje af!! 100% aanrader!
Marielle VerkleyMarielle Verkley
06:32 21 Jun 22
Een fantastisch partijtje hier gevierd gisteren. Super goed georganiseerd, aardige mensen allemaal. De kinderen hebben genoten. Op de weg terug naar huis bleven ze maar zeggen dat ze nog nooit zo'n leuk partijtje hadden gehad. Allemaal super trots op hun eigen kunstwerk. Zeker voor herhaling vatbaar. Ook leuk voor een teamuitje bv.Wederom een fantastisch partijtje gehad. Alle kinderen vonden het geweldig. De mooie kunstwerken hangen op hun kamers of staan in de huiskamer. Super begeleiding en leuke uitleg. Kortom zeker een aanrader!!!
raymarsraymars
10:30 22 May 22
We hebben het partijtje van onze dochter gevierd bij Graffitifun op de Flevopark locatie in Amsterdam en wat was het leuk! We werden vriendelijk ontvangen en Rusa (hopelijk schrijf ik je naam goed) deed het erg leuk met de meiden. Ze kregen een uitleg van verschillende soorten graffiti en daar is de locatie dan ook erg geschikt voor. Je raakt meteen geïnspireerd. Ze maakten een schets en daarna lekker aan de gang met graffiti. Uiteindelijk werden de final touches gedaan met zwarte lijnen en witte highlights en iedereen kon een mooi werk mee naar huis nemen waar ze oprecht trots op waren. Uniek partijtje en een aanrader! (Als de gemeente nu een toiletgebouw regelt dan is het helemaal perfect haha.)
js_loader

Comments are closed.